Een Gids Voor Coworking Spaces

Coworking-ruimtes zijn een opstelling waarbij meerdere werknemers van verschillende bedrijven in een gemeenschappelijk kantoorgebouw werken, waardoor zowel kostenbesparing als gemak mogelijk is bij het gebruik van gemeenschappelijke apparatuur, zoals nutsvoorzieningen, communicatiediensten en kantoorbenodigdheden, en in veel gevallen extra voorzieningen zoals pakketbezorging en diensten voor werknemers en bewaring. Dit soort opstelling is tegenwoordig niet ongebruikelijk, sterker nog, meer bedrijven kiezen ervoor om meerdere werkplekken in hetzelfde gebouw te hebben.

Coworking-ruimtes zijn erg handig voor werknemers, vooral als het gaat om het plannen van vergaderingen en conferenties, terwijl werknemers hun dagelijkse werkzaamheden kunnen voortzetten zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze vast komen te zitten in een druk kantoorgebouw of wachten om te worden opgeroepen voor een vergadering. In sommige gevallen fungeren deze ruimtes ook als ontmoetingsplaats of vergaderlocatie voor alle medewerkers van een bedrijf, waarbij elke persoon een vergadertafel en een microfoon krijgt om als individuele spreker te gebruiken voor zijn of haar eigen presentatie, met de sprekerstafel wordt gebruikt om visitekaartjes en andere herinneringen vast te houden die nodig kunnen zijn tijdens de presentatie.

Veel werkruimtes bieden ook een scala aan voorzieningen voor hun klanten. Ze kunnen faciliteiten bieden zoals computerwerkstations en printers, gratis internettoegang en internetcaf├ęs, of internetverbindingen via draadloze technologie├źn. Sommige gebouwen bieden zelfs faciliteiten zoals wasfaciliteiten, een fitnessruimte, wasservice, videogames, videotheekwinkels, beveiligings- en veiligheidssystemen, sportscholen, een zwembad, verkoopautomaten en een restaurant. Deze werkruimtes worden in de meeste gevallen maandelijks verhuurd en hanteren vaak verschillende tarieven afhankelijk van het aantal dagen dat ze worden gebruikt en de geboden faciliteiten.

Coworking-ruimtes worden over het algemeen in verschillende delen van het gebouw opgezet, waarbij elke sectie zijn eigen specifieke doel heeft. In de meeste gevallen zijn deze ruimtes toegankelijk via trappen en liften, waardoor medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de verschillende ruimtes. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze telefoontoestellen installeren om hun collega's en klanten rechtstreeks te kunnen bellen, zonder van de ene sectie naar de andere te moeten rennen. Soms bevatten deze ruimtes zelfs parkeerterreinen en parkeerstructuren zodat werknemers hun auto en andere bedrijfsuitrusting tijdens hun verblijf kunnen parkeren.

Tegenwoordig zijn er zelfs werkplekken in de bedrijfsgebouwen zelf, al is dit meestal alleen gereserveerd voor grotere organisaties. De meeste van deze gebouwen hebben speciale vergaderruimten en vergaderruimten, zodat de bazen op een georganiseerde manier vergaderingen kunnen houden. Om aan de behoeften van hun werknemers te voldoen, verhuren deze grote organisaties deze kamers aan degenen die de cabines of andere kleine kantoren in het gebouw zullen bezetten.

High-end werkplekken zijn vrij luxueus, meestal uitgerust met grote LCD-monitoren, draadloze breedband, audioapparatuur en een koelkast, terwijl standaardunits zijn uitgerust met een paar planken voor het bewaren van bestanden, terwijl kleinere zijn uitgerust met slechts een paar planken en een bureau. Als het gebouw groot genoeg is voor meer dan twee personen, zijn sommige zelfs uitgerust met vergaderzalen, vergadertafels, telefoons, computers, faxen en teleconferentieapparatuur.

Ook interessant

Office

Hoe een kantooromgeving schoon te makenMussadilal, een doorsnee man, worstelt elke dag om zijn werk te doen in verschillende regeringskantoren te midd ...

Lees verder

Kantoorinrichting

Finding Great Office Space For Your Business< Bij het overwegen wat je nodig hebt in uw kantoor, na te denken over hoe het zal passen in uw gemeenscha ...

Lees verder

Kantoor huren

Kantoor hurenHet huren van een kantoorruimte is een veelvoorkomende zakelijke behoefte. Het biedt bedrijven de kans om zichzelf professioneel te prese ...

Lees verder