Inspectie Bruggen Met Drone

Inspectie van bruggen is een kritieke taak voor de beheerders van bruggen en degenen die zich onderscheiden met het onderhoud van bruggen. Traditiegetrouw werd inspectie van bruggen uitgevoerd door mensen die op de bruggen klommen en op verschillende punten de structuur en onderdelen controleerden. Maar deze aanpak heeft zo zijn nadelen, zoals arbeidsintensiviteit, risico's voor de gezondheid van medewerkers en de kosten die daarmee samenhangen. Recente ontwikkelingen in de drone-technologie hebben het mogelijk gemaakt om bruggen op een meer veilige en veilige manier te inspecteren, waarbij de kwaliteit van de inspectie ook is verbeterd.

Wat is een drone?

Een drone is een onbemand luchtvaartuig dat bestaat uit kleine propellers die zijn verbonden met een centraal frame. Meestal worden drones op afstand bestuurd door piloten die zich op de grond bevinden, maar er zijn ook drones die autonoom werken en zijn om bepaalde genomen uit te voeren. Drones zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden omdat ze een brede reeks toepassingen hebben gekregen, waaronder inspectie, fotografie en videografie.

Hoe werkt drone inspectie precies?

Bij drone-inspectie wordt een drone uitgerust met geteste camera's die beelden van diverse delen van de brug kunnen vastleggen. Vaak worden voor deze inspectie gelijktijdige camera's en LiDAR gebruikt. De drone vloog in een patroon langs de brug, terwijl de camera's alle delen van de brug fotografeerden. Een groot voordeel van deze aanpak is de mogelijkheid om moeilijk bereikbare delen van de brug te bekijken. Zo kan de drone bijvoorbeeld gemakkelijk onder een brug doorvliegen zonder dat iemand moet klimmen. De beelden worden live bekeken door operators die zich op de grond bevinden.

Voordelen van drone inspectie

1. Kostenbesparend

Traditionele inspectiemethoden hebben ertoe geleid dat iemand op de brug klimt om de inspectie uit te voeren. Dit brengt arbeids- en verzekeringskosten met zich mee. Drone-inspectie vereist geen menselijke tussenkomst, wat leidt tot lagere kosten. Zo heeft het gebruik van drones voor inspecties geleid tot een besparing van 50% tot 85% ten opzichte van de traditionele inspectiemethoden.

2. Efficiënter

Bij het inspecteren van een brug met een drone kan meer tijd worden bespaard, omdat er minder voorbereiding, zoals het opzetten van de steigers, vereist is. Een drone kan bijvoorbeeld veel snellere inspecties uitvoeren dan wanneer iemand handmatig langs de brug loopt.

3. Veiliger

inspectiemethoden brengen risico's met zich mee omdat mensen op de brug moeten klimmen. Als er iets misgaat, kan er potentieel letsel of zelfs de dood zijn. Drone-inspectie vereist geen persoonlijke tussenkomst en kan de veiligheid van inspecteurs verbeteren.

4. Nauwkeuriger en verfijnder

Drones kunnen foto's maken van moeilijk bereikbare gebieden en verborgen onderdelen zoals kabels. Omdat de beelden vanuit verschillende hoeken en met verschillende filters kunnen worden vastgelegd, kan dit leiden tot een betere kwaliteit van de inspectie.

Toepassingen van drone inspectie

De toepassingen van drone inspectie zijn divers, inclusief:

- Bruggen inspectie

- Olie- en gasinstallatie inspectie

- Inspectie van windturbines

- Inspectie van elektriciteitsmasten

- Inspectie van gebouwen en structuren

Conclusie

Drone-inspectie is een van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van bruggeninspectie geworden. Het biedt verschillende voordelen in vergelijking met traditionele inspectiemethoden, zoals kostenbesparing, veilig, veilig en betrouwbaar. Met deze technologie kunnen snellere bruggen, geïnspireerde en geïnspireerde geïnspecteerd worden dan voorheen, wat kan leiden tot betere onderhoudsplanning en verbeterde veiligheid voor weggebruikers.

Ook interessant

Drone fotografie en video

Dronography en VideoEr zijn zo veel voordelen van drone fotografie en video in vergelijking met traditionele fotografie en video. Het is een nieuwe ma ...

Lees verder

Drone Fotograaf

De kracht van Drone Fotografie en VideoDrone fotografie en video zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Met de opkomst van krachtige drone-te ...

Lees verder

Drone Fotografie

Drone Fotografie: Een revolutionaire manier van fotograferenIn de afgelopen jaren is het gebruik van drones enorm verloren. Dit heeft een enorme impa ...

Lees verder