Betaalkaarten En Kredietkaarten

De kosten van het gebruik van creditcards en betaalkaarten

In de huidige samenleving is het gebruik van creditcards en betaalkaarten een manier van leven geworden. Er zijn mensen die denken dat ze essentieel zijn in onze economie en er zijn mensen die vinden dat het gebruik ervan niet nodig is.

In feite is het gebruik van betaalkaarten en creditcards zo gangbaar geworden dat het vaak wordt aangezien voor een belangrijk aspect van het Amerikaanse economische leven. We kunnen het er allemaal over eens zijn dat het gebruik van plastic kaarten bijna universeel is geworden en het lijdt geen twijfel dat dit aan veel factoren te wijten is. Maar deze kaarten hebben ook hun eigen problemen.

Plastic geld is niet geaccepteerd in winkels en dit heeft in sommige gevallen geleid tot problemen met terugboekingen. Het feit dat veel mensen hun geld bij zich hebben in plaats van plastic, geeft hen meer mogelijkheden om het gebruik van dergelijke problemen te vermijden.

Opgemerkt moet worden dat de meeste kaartmaatschappijen meer in rekening brengen dan de nominale waarde wanneer ze een plastic kaart uitgeven. Dit geldt zelfs voor bedrijven die zelf geen kosten in rekening brengen voor de kaarten. Wanneer men bedenkt dat het bedrag dat de kaartmaatschappij u in rekening brengt vaak een hoger percentage is dan het percentage dat door een voorschotbedrijf in rekening wordt gebracht, kan men zien waarom dit zo is.

Bovendien zijn er bij het betalen met een plastic kaart vaak extra kosten, zoals een vergoeding voor "debetbescherming" en een vergoeding voor "terugboeking" als een klant klaagt dat hij te veel in rekening is gebracht. Deze kosten komen neer op aanzienlijke extra kosten.

Een afschrijvingstoeslag is een vergoeding waarmee u uw kaart kunt beschermen tegen onjuist gebruik. Als u de limiet van uw kaart overschrijdt, kunt u uw geld terugkrijgen. Als een klant klaagt dat er te veel in rekening is gebracht, betaalt de bank die de kaart heeft uitgegeven het terugboekingsbedrijf.

Als de kaartmaatschappij meer geld in rekening brengt dan zou moeten, kunt u de terugvordering bij de bank betwisten. Als de bank akkoord gaat, zal ze de terugvordering ongedaan maken. U kunt een klacht indienen bij de FTC als u denkt dat de kaartmaatschappij buitensporige kosten in rekening brengt en u uzelf wilt beschermen. Uiteindelijk kunt u de vergoedingen mogelijk verlagen of zelfs volledig elimineren.

Veel mensen gebruiken de creditcards en betaalkaarten om hun uitgaven te beheren. Het is niet ongebruikelijk dat studenten een groot saldo van hun leningen bij zich dragen en de kaarten gebruiken om het af te betalen. Veel ondernemers gebruiken de kaarten om hun werknemers te betalen, omdat ze met deze kaarten rekeningen in één keer kunnen betalen in plaats van dat ze elke maand meerdere keren moeten betalen.

Naast deze toepassingen zijn creditcards en betaalkaarten een handig hulpmiddel voor bedrijven om de salarisadministratie te beheren. Een salarisadministratiebedrijf kan een rekening naar de kaart van een werknemer sturen en vervolgens kan de werknemer deze afbetalen met een afschrijving op zijn kaart. De werknemer kan ook geld overmaken naar andere werknemers voor uitgaven zoals gas of boodschappen.

Helaas rekenen sommige kaartmaatschappijen een terugboekingsvergoeding voor dit soort transacties. Deze vergoeding is meestal niet inbegrepen in de kosten van een nieuwe kaart. Het is een vergoeding die door de kaartuitgever in rekening wordt gebracht nadat het account van de werknemer is gesloten. Als de werknemer het kaartbedrijf betwist over deze vergoeding, kan het terugboekingsbedrijf de kaartlimiet verhogen tot een bepaald bedrag en vervolgens het account sluiten.

Een nadeel van deze vergoeding is dat als een bedrijf bereid is uw account te sluiten, u de kaart pas kunt gebruiken als u het saldo volledig hebt betaald. Als u het saldo betaalt, kunt u de kaart niet meer gebruiken. Zodra het saldo is afbetaald, wordt uw account gesloten en kunt u geen nieuwe kaart aanvragen of er betalingen mee doen.

Betaalkaarten en creditcards zijn handig. Er zijn echter risico's verbonden aan deze producten. Als een bedrijf niet voorzichtig is met het gebruik ervan, kunnen ze problemen veroorzaken. Als u teveel rente betaalt met een creditcard en u merkt dat u de rekening niet volledig kunt betalen, kan dit negatieve gevolgen voor u hebben.

Ook interessant

Financieel

Het maken van een Financiële Portefeuille - Wat Is Het?Veel mensen zijn verbaasd om te ontdekken dat veel van de belangrijkste financiële beslissingen ...

Lees verder

Banken

De Verbinding Tussen de Banken en LeningenBanken hebben vaak de meest moeilijke tijd het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten. Maar geef niet op. ...

Lees verder

Incasso En Factoring

Incasso en Factoring - Wat is het Verschil?Incasso en factoring zijn zeer verschillende entiteiten. Hun rol in de schuld herstelproces zijn niet altij ...

Lees verder